Yliopistoon kurssisuorituksella – Näyttöreitti korvaa yhteiskuntatutkimuksen pääsykokeen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmaan valitaan tänä vuonna uusia opiskelijoita valintakokeen sijaan kurssisuorituksella.

Johdatus yhteiskuntatutkimukseen -kurssille on mahdollista hakea opinto-oikeutta huhtikuun alkuun asti.

Koronaviruksen lisäksi myös uudenlaiset hakuväylät tuovat muutoksia pääsykoekevääseen. Tampereen ja Helsingin yliopistot toteuttavat yhteistyössä kurssin, jonka suorittamalla on mahdollista päästä opiskelijaksi. Tampereella opiskelijoita valitaan yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmaan ja Helsingissä sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan.

Tampereen yliopistoon valitaan 40 uutta opiskelijaa niin sanotun näyttöreitin kautta. Näyttöreitti korvaa yhteiskuntatutkimuksen pääsykokeen.

Taustalla valintauudistus sekä kehittämishanke

Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmavastaava Marko Salonen kertoo, että opiskelijavalinnan uudistus vaikutti muutokseen. Hieman yli puolet opiskelijoista valitaan todistusvalinnan kautta.

”Yhteiskuntatutkimusta ei opeteta suoraa lukiossa. Kurssi, jossa oppii opintosisällöistämme voisi edesauttaa sitä, että opiskelijat olisivat oikeasti kiinnostuneita.”

Näyttöreitti on osa Jyväskylän yliopiston Toinen reitti yliopistoon -hanketta. Valintakokeiden lisäksi yliopistoon on mahdollista päästä esimerkiksi avoimen yliopiston kursseja suorittamalla.

Toimittaja: Petra Viitanen