Yli 1500 kissaa ja 24 rotua – kissojen maailmanäyttelyssä kisataan maailman kauneimman kissan tittelistä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tänä viikonloppuna Tampereella nähdään yli 1500 kissaa, kun maailmannäyttely rantautuu Messu- ja urheilukeskukseen. Näyttely huipentuu sunnuntain finaaliin, jossa valitaan maailman kaunein kissa.

Nyt on söpöilyä luvassa. Maailman kauneimman kissan tittelistä kisataan tänä viikonloppuna Tampereella ja kissoja on tullut Messu- ja urheilukeskukseen jopa Kiinasta asti.

Maailmannäyttely on suurin Suomessa järjestetty kissanäyttely. Maailmannäyttelyyn osallistuvat niin rotu- kuin kotikissat, jotka ovat aiemmin meritoituneet näyttelyissä.

Näyttely tarjoaa yleisölle harvinaisen tilaisuuden tutustua laajasti erilaisiin kissoihin ja rekisteröityneisiin kissakasvattajiin. Paikalla on neuvoja antamassa rotuyhdistyksiä sekä kissatarvikkeiden myyjiä. Näyttelyn tavoitteena on edistää kissojen arvostusta ja parempaa kohtelua sekä edistää kissaharrastuksen leviämistä Suomessa.

Siperiankissat Taiga ja Vanda ovat mukana näyttelyssä

Tamperelainen Nina Määttä osallistuu näyttelyyn ja odottaa viikonloppua jännityksestä kankeana. Hänellä on kaksi siperiankissaa, kahdeksankuinen Taiga ja kolmivuotias Vanda.

”Olen käynyt useissa eri näyttelyissä kissojeni kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Maailmannäyttely on kuitenkin minulle ylitse muiden. On upea sattuma, että se järjestetään vain vartin matkan päässä kodistani”, Määttä iloitsee.

Taiga

Kahdeksankuinen siperiankissa Taiga on osallistumassa kissojen maailmanäyttelyyn. Kuva: Jenna Lahti

Useat kuitenkin vastustavat tämänkaltaisia näyttelyitä ja kokevat ne eläinrääkkäykseksi. Ulkomuodosta kisaaminen on monien mielestä pinnallista. Määttä kehottaakin epäilijöitä tulemaan itse paikan päälle katsomaan.

”Jos kissa on siinä kunnossa, ettei jaksa tai pysty kilpailemaan, ei sitä tietenkään oteta mukaan näyttelyyn. Silloin se jätetään kotikissaksi, niin kuin pitääkin.”

Tampereen sijainti on keskeinen ja kissanäyttely edullinen retkikohde koko perheelle. Näyttely on auki yleisölle sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10–18. Kissojen maailmannäyttely järjestettiin Suomessa edellisen kerran vuonna 2002.

Toimittaja: Jenna Lahti