Yksityisautoille avoin Hämeenkatu lämmittää yrittäjän mieltä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Yksityisautoille avoin Hämeenkatu lämmittää yrittäjän mieltä

Hämeenkadun itäpää avattiin tänään aamulla liikenteelle. Kadun itäpäässä aloitettiin heinäkuussa 2015 elävöittämiskokeilu, jolloin kadun rakenteita muutettiin ja kadunvarrelle ilmestyi penkkejä ja istutuksia. Osa tamperelaisista yrittäjistä vastusti yksityisautojen sulkemista pois Hämeenkadulta.

Bussi Hämeenkadulla.

Julkiseen liikenteeseen tulee muutoksia raitiovaunutöiden alkaessa. Raitiotie kulkee tulevaisuudessa Hämeenkatua.
(Kuva: Tiina Hautamäki)

Tampereen Kauppahallissa Wilenius-myymälää pitävä Petteri Wilenius sanoo, että Hämeenkadun itäpäässä asioivat autoilijat eivät elävoittämiskokeilun aikana halunneet asioida esimerkiksi Kauppahallin liikkeissä hankalien liikenneyhteyksien takia. Muuttuneet liikennejärjestelyt ja keskustan pääväylän sulkeminen yksityisautoilta vaikeuttivat autollisten liikkumista keskustassa.

”Muutama asiakas ilmaisi tänään aamulla tulleensa Kauppahalliin, sillä tänne pääsi pitkästä aikaa helposti autolla”, Wilenius sanoo.

Kielteisimmin Hämeenkadun elävöittämiseen suhtautuivat Kyttälän ja Hämeenkadun länsipään yrittäjät. Kyttälässä on lopettanut peräti yhdeksän erikoiskaupan liikettä, kun taas ravintoloita on tullut seitsemän lisää. Tampereen kaupungin selvitystä varten tehtiin kenttäkierroksia, tarkasteltiin tilastoja ja haastateltiin kiinteistönomistajia.

Hämeenkadun itäpää on auki yksityisautoille kesäkuun 2017 alkuun asti, jolloin Hämeenkatua aletaan muuttaa pysyvästi joukko- ja kevyenliikenteen kaduksi.

Toimittaja: Aliisa Ristmeri