Vuoden alumni Jarmo Kekäläinen: ”Vaimoni on antanut minun tavoitella unelmiani” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Vuoden alumni Jarmo Kekäläinen: ”Vaimoni on antanut minun tavoitella unelmiani”

Kauppatieteiden maisteri Jarmo Kekäläinen sai omien sanojensa mukaan suuren kunnian, kun hänet valittiin Vuoden alumniksi. NHL-seuran toimitusjohtaja Kekäläinen sanoo, että suuren intohimon takia työ ei tunnu työltä, vaan elämäntavalta.

Tampereen yliopiston Vuoden alumnin tittelin pokkasi tänä vuonna Jarmo Kekäläinen. Hän on tuttu suomalaiselle ja etenkin tamperelaiselle jääkiekkoväelle, sillä Kekäläinen ehti edustaa pelaajauransa aikana niin Ilvestä kuin Tapparaa. Nykyään Kekäläinen toimii NHL-seura Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajana ja on tässä toimenkuvassa ensimmäinen eurooppalainen.

Vuoden alumni Jarmo Kekäläinen (vasem.) Radio Moreenin haastattelussa. (Kuva: Teresia Jokinen)

Yliopiston avajaisia varten Tampereelle saapunut Kekäläinen oli silminnähden liikuttunut alumnipuheensa aikana, etenkin kertoessaan perheestään. Myös Radio Moreenin haastattelussa Kekäläinen kertoo, että hänen urallaan perheen merkitys on ollut suuri.

”Vaimoni on antanut minun tavoitella unelmiani, ja minun ura edellä olemme menneet. Kun olen ollut töiden takia poissa kotoa, hän on hoitanut tyttäriämme. Ilman tällaista tukea urani ei olisi mahdollista, eikä myöskään alumnivalinta”, Kekäläinen sanoo.

Opintojen ja huippu-urheilun yhdistäminen on mahdollista

Jo yläkoulusta lähtien vanhemmat kannustivat jääkiekkoilevaa Kekäläistä muistamaan myös opiskelujen tärkeyden. Pelaaminen onnistui silti hyvin opintojen ohella. Kurinalainen arki tosin verotti nuoren jääkiekkoilijan opiskelurientoja, eikä opiskeluajoilta jäänyt mitään erityistä lempibaaria.

Kekäläinen kertoo roikuttaneensa graduaan, mutta lopulta matka päättyi maaliin. Kauppatieteistä on ollut hyötyä suurta ammattilaisjoukkuetta pyörittäessä.

”Työni on joukkueen rakentamista, pelaajien arviointia ja sopimusneuvotteluita. Opinnoista on ollut hyötyä budjetoinnissa ja vähän markkinoinnissakin. Siinä on oma työnsä, kun maksamme pelkästään pelaajillemme lähes 80 miljoonaa dollaria palkkoja”, Kekäläinen sanoo.

Vuoden alumnina hän korostaa intohimon merkitystä. Kekäläinen kehottaakin jokaista löytämään jonkin mielenkiinnon kohteen.

”Minun intohimoni on jääkiekkojoukkueessa toimiminen, ja kun se ei enää pelaajana ole mahdollista, tämä on toiseksi paras vaihtoehto. Kannustan ihmisiä etsimään oman intohimonsa. Kannattaa mennä tulta päin, eikä pelätä virheitä”, Kekäläinen ohjeistaa.

Ville Hyötylä