Viron lähihistoriasta kirjoittanut Risto Vuorinen yhdistelee faktaa ja fiktiota – ”Ulkomaalainen lukija ei varmasti usko, että Tallinnassa on voinut olla tällaista” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Toimittaja Risto Vuorisen esikoisromaani Vastarannan lumo vie lukijat Etelä-Pohjanmaalta Suomenlahden eteläpuolelle 1990-luvun Viroon.

Tallinnaan kotiutuneen Risto Vuorisen esikoisromaani käsittelee Viron lähihistoriaa eteläpohjalaisen perheen näkökulmasta.

Taidekohta-ohjelmassa Myy Ojanpää saa vieraan Tallinnasta.

Esikoiskirjailija Risto Vuorinen on valmistunut sosionomiksi Tampereen yliopiston toimittajatutkinnosta vuonna 1976 ja tehnyt pitkän työuran toimittajana. Uransa aikana hän ehti työskennellä myös kirjeenvaihtajana Baltiassa toistakymmentä vuotta.

Nyt häneltä on ilmestynyt Viron lähihistoriaa käsittelevä romaani Vastarannan lumo.

Ohjelman voit kuunnella musiikkeineen Radio Moreenissa keskiviikkona 16.10.2019 kello 15.

Haastatteluosuus on kuunneltavissa tästä: