Viineistä enemmän irti maistamalla | Radio Moreeni 98,4 MHz

Viineistä enemmän irti maistamalla

Timo Jokinen on työskennellyt kymmeniä vuosia viinien parissa. Viinit ovat Jokiselle ammatti, mutta viiniasiantuntijuus ei ole pelkkää elitismiä. Viininmaistelusta on tullut arkipäiväisempää viineihin tutustumista.

viinirypäleterttu viiniköynnöksessä

Viinimatkoilla pääsee tutustumaan erilaisiin viinitiloihin. (Kuva: Timo Jokinen)

Kuka tahansa voi opetella viiniasiantuntijaksi. Näin kertoo viinitohtori Timo Jokinen, joka on muun muassa toiminut monien kansainvälisten viinikilpailujen tuomarina sekä järjestää erilaisia maistelutilaisuuksia ja viinimatkoja. Tärkeintä on oma kiinnostus ja mahdollisimman monien viinien maistelu.

Viininmaistelua ei kannata ottaa Jokisen mielestä liian vakavasti. Jos maistetusta viinistä tulee itselle mieleen märkä villasukka, silloin viiniä voi kuvailla sellaiseksi.

Oona Kujala keskustelee Timo Jokisen kanssa viineistä ja viiniasiantuntijuudesta Minun radio -ohjelmassa 23.11.2016.

Kuuntele:

  • Tampereen yliopisto
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4