Valtaosa miehistä jäämässä ilman talvivaatteita | Radio Moreeni 98,4 MHz

Valtaosa miehistä jäämässä ilman talvivaatteita

Pakolaisten saapuminen Suomeen on lisännyt ihmisten halua auttaa, ja etenkin vaatelahjoitusten määrä on räjähtänyt. Hyväkuntoisia miesten vaatteita lahjoitetaan kuitenkin liian vähän kysyntään nähden.

22.10.  Talvivaatteiden kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

22.10. Talvivaatteiden kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

Tampereen Kontin myymälänhoitaja Riikka Mark kertoo, että tamperelaiset ovat selvästi heränneet auttamaan ja ajattelemaan mitä turvapaikanhakijat tarvitsevat Suomen talvessa.

”Yleensä SPR:lle lahjoitetaan vuodenajan päätyttyä, kun omista vaatteista maltetaan luopua. Nyt on lahjoitettu päinvastaisessa syklissä. Tästä näkee konkreettisesti sen, että ihmiset välittävät”, Mark kertoo.

Vaikka vaatteita on lahjoitettu avustusjärjestöille runsaasti, niistä vain alle 10 prosenttia on tarkoitettu miehille. Koska Suomeen tulleista turvapaikanpaikanhakijoista 80 prosenttia on miehiä, epäsuhta tarjonnan ja kysynnän välillä on huutava.

Toimittaja: Pihla Loula