Uusimmat | Radio Moreeni 98,4 MHz

Arkistostamme:

Tietokirja lapsista lapsille: Tehdaskaupungin lapset tekivät meille nyky-Tamperetta

Tamperelainen Karoliina Suoniemi teki kirjan siitä, millaista lapsuus oli 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa Tampereen ja muiden tehdaskaupunkien työläisperheissä. Kirja kertoo muun muassa lasten työnteosta ja vapaa-ajasta, perhe-elämästä ja leikeistä. ”Lapset on usein jätetty historiassa sivuhuomautuksiksi, vaikka tärkeä osa menneisyyttä on se, miltä se on näyttänyt lapsen silmin”, Suoniemi sanoo.

Lue lisää »
Askeleissasi joka arkipäivä: Kalevankankaalla puhutaan ihmisen kokoisia juttuja arjessa

Joskus puhutaan kukkien hoidosta, joskus esiin nousee suuri suru, ja joskus rikkaat, vahvoina kannattelevat muistot – monenlaiset elämässä mietityttävät asiat. Tampereen seurakuntien työntekijät kulkevat mukana ihmisten askeleissa Kalevankankaan hautausmaalla joka arkipäivä. Askeleissasi-keskustelijoille on riittänyt juttuseuraa.

Lue lisää »
Näsijärven vuosi -kirjan tekijä Jukka Rautio: Hyvä järvikuva on kuin kala – sitä ei oteta, vaan se saadaan

Aivan keskellä Tamperetta on aarre, joka ehkä tuntuu niin itsestään selvältä, ettei sitä aina osaa arvostaa, kuten sille kuuluisi. Kun selaa tamperelaisen valokuvaajan Jukka Raution juuri ilmestynyttä Näsijärven vuosi -kirjaa ja sen upeita kuvia, osaa taas katsoa tuttua Näsijärveä vastarakastuneen silmin.

Lue lisää »
Vaatteet pois ja kukkien keruuseen: Juhannus on lemmentaikojen aikaa

Ennen vanhaan piti tarkastaa juhannustaikojen oikein tekeminen kansanperinteen perusteoksesta, Kustaa Vilkunan Vuotuisesta ajantiedosta, mutta nykyään tieto löytyy näppärästi netistä. Jos jättäisikin tänä juhannuksena netin vain siihen käyttöön, ja kokeilisi deittisivustojen sijaan taikojen tehoa. Juhannustaioilla nimittäin useimmiten tähdätään kumppanin löytämiseen.

Lue lisää »
Asiakkailla on tilanne hallussa: Hyvä hygienia ja turvavälit toimivat maauimalassa

Astuessaan sisään Tampereen maauimalan portista huomaa heti paljon sinisiä paitoja, mikä tarkoittaa yhtä montaa käsidesin jakajaa. Kohta kaksi viikkoa avoinna olleessa Tampereen maauimalassa noudatetaan tarkkoja hygienia- ja turvasääntöjä, jotka asiakkaat ovat omaksuneet hyvin.

Lue lisää »
Tampere innostaa kaupunkilaisia toteuttamaan hyviä ideoita: Ensimmäinen etäinfo joukkorahoituksesta tänään

Onko sinulla idea muitakin tamperelaisia kiinnostavasta omaehtoisesta ja yhteisöllisestä toiminnasta, mutta ei rahaa sen toteuttamiseen? Ideasi voi hyvinkin olla toteutettavissa joukkorahoituksella, jota Tampereen kaupunki esittelee tänään alkavalla etälähetysten sarjalla. Syksyllä saatat saada kaupungin yhdeksi projektisi rahoittajaksikin.

Lue lisää »
Lajinsa ensimmäinen Tampereen ratikka lähtee kesäkuun lopulla koeajolle

Tampereen raitiovaunuvarikolla Hervannassa esiteltiin maanantaina Tampereen ensimmäinen ratikka, jota kuljetettiin Kajaanista reilut pari viikkoa sitten miltei 20 tuntia. Kesä-heinäkuun vaihteessa ratikka nähdään koeajossa Hervannan ja Turtolan välillä. Noin vuoden kuluttua myös kaikki sen 18 lajitoveria on saatu Tampereelle.

Lue lisää »
Ihmissuhdetrilogia päätökseen Tampereella: Koronakeväänäkin 70 on vain numero

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Johanna Vuoksenmaa on saattamassa ihmissuhdetrilogiaansa päätökseen kotikaupungissaan Tampereella. Punatiilen ja ohjaajan lisäksi elokuvan tamperelaisvahvuuksia ovat kaupungista kotoisin olevat näyttelijät Hannele Lauri ja Mikko Nousiainen.

Lue lisää »
Kattokävelyä, näköalakahvilaa, vihertaidetta… Juhlat jatkuvat Finlaysonin alueella

Koronan keskeyttämät Finlaysonin alueen 200-vuotisjuhlatapahtumat pääsevät taas näyttävästi vauhtiin. Viikonloppuna avataan alueen rakennusten katoilla kulkeva kattokävelyreitistö – lajissaan Suomen ensimmäinen. Juhannusviikonloppuna päästään Media 54 -rakennuksen katolla avautuvaan elämykselliseen näköalakahvilaan.

Lue lisää »
Radio Moreenin lähetykset ovat kesäajassa – lomakaudella taajuudella kuullaan tuttuja puhe- ja musiikkiohjelmia

Radion kesäohjelmisto tarjoaa menneen kauden parhaimpia puhe- ja musiikkiohjelmia sekä kesäistä klassista musiikkia. Kesäkuussa taajuudelle palaavat koronatauon jälkeen myös Tuomiokirkon jumalanpalvelukset.

Lue lisää »

← Vanhempaa

  • Tampereen yliopisto
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4