Uusimmat | Radio Moreeni 98,4 MHz

Arkistostamme:

Maria Lassila tarttui vaikeaan aiheeseen: hän kirjoitti lapsille kirjan läheisen itsemurhasta
Maria Lassila

Syksyn esikoiskirjailija, tamperelainen opettaja Maria Lassila, käsittelee kirjassaan Eeva ja Harmaakaapu vaikeaa ja surullista aihetta – läheisen itsemurhaa ja sitä, miten siitä voi keskustella lapsen kanssa.

Lue lisää »
1980-luvulla tamperelaiset lesbo- ja homo-opiskelijanuoret kokoontuivat yhteen ja vaativat oikeuksia – Syrjiviä asenteita vastaan kamppaillaan edelleen

Tänä syksynä toimintansa aloittaneen Sateenkaarihistorian ystävät ry:n puheenjohtajan Tuula Juvosen mukaan historian ymmärtäminen avaa mahdollisuuksia tasa-arvon parantumiselle. Ennakkoluulojen vähentymistä toivovat myöskin 16-vuotiaat Venny ja Veera.

Lue lisää »
TREYn edustajistosta 75 prosenttia uusia edaattoreita – Sofia Sarmala ylivoimainen ääniharava
Sofia_Sarmala

Ensimmäiset nykymuotoisen Tampereen ylioppilaskunta TREYn järjestämät edustajistovaalit on juuri pidetty, ja 49 edustajaa varajäsenineen valittu. Ylioppilaskunnan strategiasta, toiminnasta ja taloudesta päättävä edustajisto uudistui reippaasti: peräti kolme neljäsosaa edaattoreista on uusia – niin myös vaalien ääniharava Sofia Sarmala.

Lue lisää »
Musiikkiohjelma MACOBOXI: Vieraana muusikko Juhamatti Kauppinen

Ohjelmassa päästään dub-musiikin syövereihin muusikko Kauppisen johdolla. MACOBOXIa isännöi Maco Oey.

Lue lisää »
Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään jännittyneissä tunnelmissa – asiantuntijat ovat huolissaan maan demokratiakehityksestä

Tämänkertaista vaalikampanjointia Yhdysvalloissa ovat varjostaneet tilanteiden nopeat, lähes päivittäiset käänteet. Vielä alkuvuodesta Yhdysvaltain vaalien pääteemoiksi arveltiin nousevan ilmastonmuutoksen ja tasa-arvoasiat. 

Lue lisää »
Tampereen ylioppilaskunnan edustajistovaalit pidetään ensi viikolla – Vaaleissa puhuttavat etenkin etäopiskelu, yhteisöllisyys ja mielenterveys

Vaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 28. lokakuuta ja päättyy perjantaina 30. päivä kello 20. Äänestää voivat kaikki 12. lokakuuta mennessä läsnäoleviksi ilmoittautuneet ylioppilaskunnan jäsenet.

Lue lisää »
Halloween-viikon podcastit tarjoavat yliluonnollisen juridiikkaa epäkuolleille

Juristi Soile Nymanin Yliluonnollisen juridiikkaa epäkuolleille -podcasteissa neuvotaan kummitustalon ostajaa, pohditaan, miten henkilöoikeus suhtautuu käräjille tekosistaan joutuneen herra Draculan henkilöyteen sekä tutustutaan yliluonnolliseen vainoamiseen.

Lue lisää »
Jou Moreeni Räps esittelee suomiräpin veteraaneja ja aloittelijoita – suora lähetys alkaa kello 18

Radio Moreenin taajuudelta tutut Lil’ E ja Tommi Pehmee juontavat perjantain kaksituntisen lähetyksen. Musiikin lisäksi luvassa on illan artistien haastatteluja.

Lue lisää »
Korona-ajan yksinäisyys ja eristyneisyys ahdistaa: Seurakuntien oppilaitostyö on kanssakulkijana taisteluväsymyksestä toivoon
Kuva yksinäisyydestä

Korona-aikana koettu ahdistus ja eristyneisyys ovat näkyneet myös seurakuntien oppilaitostyössä. Tampereen yliopistolla toimiva yliopistopastori Risto Korhonen kertoo havainneensa, että koronatilanteen pitkittyminen on aiheuttanut turhautumista ja taisteluväsymystä.

Lue lisää »
MACOBOXI: Markojuhani Rautavaara

Musiikkiohjelma MACOBOXIn vieraaksi saapuu tällä kertaa muusikko Markojuhani Rautavaara. Häntä jututtaa Maco Oey. 

Lue lisää »

← Vanhempaa

  • Tampereen yliopisto
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4