Uusi verkkogalleria kertoo Tampereen yliopiston historiasta – muotokuva-aulan teokset ovat nyt sähköisessä muodossa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopiston muotokuva-aulan teoksista tehty uusi verkkogalleria julkistettiin yleisölle lukuvuoden avajaisissa. Verkkogalleria sisältää muotokuva-aulan teosten valokuvat sähköisessä muodossa.

Tampereen yliopiston muotokuva-aulasta on tehty uusi verkkogalleria.

”Verkkogalleria sisältää muotokuva-aulan teosten valokuvat. Muotokuvia löytyy yliopiston kanslereista, rehtoreista ja muista yliopistolle merkittävinä pidetyistä henkilöistä”, kertoo yliopistonlehtori Mervi Kaarninen.

Kaarninen on teosten henkilöesittelyissä tuonut esiin henkilöiden perustietojen lisäksi Tampereen yliopiston historiaa.

Väinö Voionmaa

Yliopistonlehtori Mervi Kaarnisen lempi teos muotokuva-aulassa on kuva Väinö Voionmaasta. (Kuva: Jenna Lahti)

Taidetoimikunta on ottanut yliopistolla tehtäväkseen vaalia talossa olevaa taidetta ja sen esillepanoa.

”Me haluamme tallentaa tässä muutoksen tilassa Tampereen yliopiston historiaa näiden muotokuvien kautta. Muotokuvien kautta pystytään kertomaan Tampereen yliopiston historiasta aika paljon”, toteaa taidetoimikunnan puheenjohtaja Juha Merta.

Merta kokee, että taide on tulevaisuudessa siirtymässä sähköiseen muotoon entistä enemmän.

”Se on vähän sama juttu, että ihmiset käyvät yhä enemmän museoissa ihmettelemässä alkuperäisiä teoksia. Katsotaan netistä joku taideteos ja matkustetaan toiseen maahan katsomaan se autenttinen, alkuperäinen teos. Minun mielestäni se on hienoa”, kertoo Merta.

Galleria on nähtävillä osoitteessa https://www.unitampere-gallery.fi/ ja sieltä löytyvät kaikki muotokuva-aulan tutut teokset.

Toimittaja: Jenna Lahti