Uusi ohjelma Roskaposteja ja ruokalistoja tuo spämmin Radio Moreeniin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uusi ohjelma Roskaposteja ja ruokalistoja tuo spämmin Radio Moreeniin

Tiistaina 24.10. aloittava Roskaposteja ja ruokalistoja kysyy, miksi ja miten huijausviestit kuvaavat Afrikkaa. Tulevissa jaksoissa selvitetään, mitä yhteistä on runoudella ja roskapostilla. Entä voiko seksiviesti olla hauska?

Ohjelmassa luetaan arkipäiväisiä ja vähäteltyjä tekstejä, joihin ei tavallisesti kiinnitetä huomiota. Asiantuntijavieraat analysoivat tekstejä ja kertovat niiden taustoista. Ohjelmasarjan toimittaa Juho Kankaanpää.

Kuva: Riku Rantala

Roskaposteja ja ruokalistoja kuullaan Radio Moreenissa joka toinen tiistai 14.30 ja uusintana saman viikon perjantaina 9.00. Jaksot voi kuunnella jälkikäteen Radio Moreenin verkkosivuilta.

Ensimmäisessä jaksossa tutkitaan niin sanottuja nigerialaiskirjeitä, joissa vastaanottajalle luvataan suuria rahasummia. Sähköpostitse lähetettävät huijausviestit sijoittuvat usein konfliktien, sairauksien ja seikkailujen Afrikkaan. Vieraana on kirjeitä tutkinut Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani ja digitaalisen kulttuurin professori Jaakko Suominen.