Työelämäprofessori Matti Apunen isännöi Journalismin iltapäivä -luentoja – kevään ensimmäisen luennon aiheena on datan ja tutkimustiedon käyttö uutistyössä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Journalismin iltapäivä -luennot järjestetään Tampereen yliopistossa kolmena maaliskuisena keskiviikkoiltapäivänä. Radio Moreeni lähettää luennot suorana lähetyksenä.

Miten journalisti voi vakuuttua uutisoitavan tutkimuksen laadusta? Mitkä ovat tutkimustiedon merkittävimmät virhetulkinnat ja perspektiiviharhat? Mihin datassa on kiinnitettävä huomiota? Miten parannamme uutisoinnin laatua?

Näistä seikoista keskustelevat Journalismin iltapäivässä työelämäprofessori Matti Apunen Tampereen ylipistosta ja tutkimusprofessori Mika Maliranta Kilpailu- ja kuluttajavirastosta (KKV). Apunen ja Maliranta toimittavat A/M Apunen Maliranta -podcast-sarjaa työ- ja elinkeinoministeriölle ja KKV:lle.

Tilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Pinni B:n luentosali 1097:ssa keskiviikkona 4. maaliskuuta klo 15.15 alkaen, ja se lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuus on osa Viestinnän monitieteisen kandidaattiohjelmaan kuuluvan Journalistiikan teemakurssi I -luentosarjaa, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Sarjan muut luennot pidetään 11. ja 18. maaliskuuta. Keskimmäisen luennon aiheena on mielipidekyselyjen mekanismit ja luotettavuus, ja vieraaksi saapuu tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto Elinkeinoelämän valtuuskunnasta. Viimeisellä luentokerralla puhutaan yritysten tunnusluvuista ja asiallisesta ennustamisesta. Tällöin vieraana on ekonomi, tietokirjailija Juha Vikman.

Journalismin iltapäivä -luennot julkaistaan myös Radio Moreenin SoundCloudissa.