Tutkija: Kuunteleminen ei ole helppoa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tutkija: Kuunteleminen ei ole helppoa

Tampereen yliopistolla järjestetään viikonloppuna vuorovaikutuksen tutkimuksen päivät. Keskeisiä teemoja ovat teknologiaperusteinen vuorovaikutus, virtuaalitiimit ja kuunteleminen.

Luennolla käsitellään terveydenhoitoon liittyvää viestintää.

Vuorovaikutuksen tutkimuksen päivien työryhmien aiheena on muun muassa terveydenhoitoon liittyvä viestintä.

Kuunteleminen ei ole helppoa, totesi yhdysvaltalainen professori Graham Bodie luennollaan Tampereen yliopistolla. Bodien mukaan kuunteleminen on monimutkaista ja sitä on syytä harjoitella, sillä kuunteleminen on tärkeää, kun ihmiset antavat tukea toisilleen.

Bodie on toinen pääpuhujista vuorovaikutuksen tutkimuksen päivillä. Tapahtuman järjestää Prologos ry, jonka puheenjohtajana työskentelee professori Pekka Isotalus. Joka toinen vuosi järjestettävään tapahtumaan on osallistunut 120 henkeä.

”Täällä Tampereella on hyvä yleisömenestys”, toteaa Isotalus.

Tapahtumassa järjestetään myös erilaisia työryhmiä, joissa käsitellään muun muassa terveydenhoitoon ja johtamiseen liittyvää viestintää.

Toimittaja Saara Nyystilä