Tullintori ei aio jäädä keskustan ostareiden pikkusisareksi – ”Keskusta on tulossa tähän suuntaan” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Myyntilukujen ja kävijämäärien perusteella Tullintorin kauppakeskuksessa eletään nousukautta. Ratinan kauppakeskuksen avautuminen ei Tullin alueella huoleta.

Onko se Tullintorille kohtalokasta, että kauppakeskus on syrjässä Ratinan ja Koskarin muodostamasta ostarikeskittymästä? Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Merikukka Salmi naureskelee kysymyksenasettelulle.

”Ei missään nimessä. Keskusta on tulossa tähän suuntaan, ja Tampereen asukasvirta ja turismi keskittyvät tälle puolelle”, Salmi toteaa.

Tullintorin kauppakeskus. (Kuva: Tullintori)

Tullintorin myynti on kasvanut viime vuosina. Vuonna 2017 myyntiä oli 21 miljoonalla eurolla. Myös asiakasvirta on nousussa: viime vuonna kauppakeskuksessa vieraili 2,6 miljoonaa ihmistä. Ratinan kävijämääräarvio on 8 miljoonaa ihmistä vuodessa.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että kauppakeskus Ratinan valmistuminen aiheuttaisi Tullintorin johdolle ja yrittäjille harmaita hiuksia, mutta haastattelukierroksen perusteella asia on päinvastoin. Kauppakeskuspäällikkö Salmen mukaan kilpailu on tervetullutta.

Tunnelin Kengän toisen polven yrittäjä Heini Anttila komppaa Salmea.

”On hyvä, että uusia merkkejä tulee kaupungin alueelle”, Anttila sanoo.

Kosmetiikkayritys Avonia pyörittävä Anna-Maria Uusivirta löytää toisenlaisen näkökulman, jolloin Tullintori ei olekaan se kaukainen ostari.

”Tullin seudulle on tulossa paljon kaikkia uudistuksia. Ratina ja Koskari ovat sen verran kauempana, että tämä on meidän valttimme”, Uusivirta kertoo.

Juttua korjattu 20.4. 15:33: Jutusta poistettu maininta, että Avon olisi pieni yritys.

Toimittaja: Ville Hyötylä

Kuuntele, millä mielin uusi kauppakeskus otetaan vastaan Tullintorilla