Tulevat toimittajat eivät usko työllistyvänsä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tulevat toimittajat eivät usko työllistyvänsä

Stina Kivinen aikoo opiskella opinto-ohjaajaksi, jotta työllistyminen olisi varmempaa. (Kuva: Olli Pietiläinen)

Tuoreesta toimittajaopiskelijoita koskevasta tutkimuksesta selviää, että yli puolet opiskelijoista pitää työllistymistään epävarmana.

Toimittajaopiskelijoista 81 prosenttia haluaisi tulevaisuudessa työskennellä toimittajana, mutta vain 40 prosenttia uskoo elättävänsä itsensä toimittajan työllä.

Tutkimuksessa oli mukana opiskelijoita yhteensä 6 yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta.

Tampereen yliopistossa journalistiikkaa opiskeleva Stina Kivinen jakaa huolen alan työllistymismahdollisuuksista.

Kivinen suunnittelee hakevansa kasvatustieteiden maisteriohjelmaan ja hankkivansa opinto-ohjaajan pätevyyden.

”Pääaineen vaihtoon vaikuttaa sekä epävarmuus toimittajan töistä että oma mielenkiintoni kasvatustieteisiin”, Kivinen sanoo.

Toimittaja: Salla Varpula