Toimittajien liikakoulutukselle ei näy loppua | Radio Moreeni 98,4 MHz

Toimittajien liikakoulutukselle ei näy loppua

Suomessa otetaan korkeakouluihin vuosittain yli 200 toimittajaopiskelijaa, vaikka alalta katoaa työpaikkoja samaa vuositahtia.

Toimittajia on työttömänä yli 1 200, mutta vapaana olevia työpaikkoja on vain vähän yli 40. Toimittajakoulutuksen aloituspaikkoihin ei kuitenkaan ole tulossa merkittäviä vähennyksiä.

Toimittajia kouluttavat korkeakoulut eivät halua leikata vetovoimaisista koulutuspaikoista.

­”Koulut miettivät, mitä tarvitaan, halutaan ja kannattaa myydä sekä minkälaisia kokonaisuuksia ihmiset tekevät loppuun”, sanoo Journalistiliiton koulutusasiamies Nina Porra.

Korkeakoulut saavat rahoitusta tutkintojen lisäksi myös opintojen edistymisestä. 55 opintopistettä vuodessa suorittavat opiskelijat hankkivat yliopistoille 8 prosenttia ja ammattikorkeakouluille 26 prosenttia niiden rahoituksesta.

Toimittaja: Pertti Neuvonen