Toimittajan muuttumaton tehtävä: media on yhteiskunnallisten keskustelujen puheenjohtaja | Radio Moreeni 98,4 MHz

”Tämä ei enää ole se ammatti, johon tulin kaksikymmentä vuotta sitten”, entinen toimittaja ja nykyinen mediayrittäjä Mikko Honkala kertoo ystäviensä usein toteavan. Myös Aino Heikkonen on seurannut alan nopeita muutoksia ensin opiskelijana ja sen jälkeen opiskelijalehti Aviisin päätoimittajana.

Mikko Honkala ja Aino Heikkonen

Mikko Honkala työskenteli Aamulehdessä ennen kuin ryhtyi yrittäjäksi. Aino Heikkonen on opiskelijalehti Avisin päätoimittaja.

Vaikka kuka tahansa voikin internetissä ryhtyä julkaisijaksi, median tai toimittajan olennaisin tehtävä on säilynyt samana.

”Median tehtävä on johtaa puhetta, keskustelua, valita ne aiheet, jotka nousevat yhteiskunnalliseen keskusteluun”, Honkala sanoo.

Heikkonen ja Honkala miettivät median murrosta Mimmi Pitkäsen luotsaamassa Minun radio -ohjelmassa journalismin arvojen ja etiikan kautta. He arvelevat, että median murroksessa henkiin jäävät ne julkaisijat, joilla on selkeät huoneentaulut ja läpinäkyvät pelisäännöt.