Toimittaja Reetta Räty on uusi journalistiikan työelämäprofessori | Radio Moreeni 98,4 MHz

Toimittaja Reetta Räty on uusi journalistiikan työelämäprofessori

Rädyllä on pitkä kokemus journalistisesta työstä. Hänet on muuan muassa valittu vuoden aikakausilehtitoimittajaksi pari vuotta sitten. Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessoriksi halusi tänä vuonna 15 hakijaa.

Tampereen yliopiston seuraavaksi journalistiikan työelämäprofessoriksi on valittu toimittaja Reetta Räty. Hän hoitaa tehtävää lukuvuoden 2020-2021 ajan.

Yliopiston tiedotteen mukaan Reetta Rädyn monipuolinen journalistinen kokemus tarjoaa hänelle erinomaiset edellytykset toimia työelämäprofessorin tehtävässä. Räty on työskennellyt toimittajana eri medioissa, toimituspäällikkönä Helsingin Sanomissa sekä yrittäjänä.

– Olen itse saanut kasvaa vahvassa toimituskulttuurissa ja oppinut valtavasti kollegoilta siitä, mitä journalismi voi parhaimmillaan olla, Räty sanoo tiedotteessa. Hän kertoo lähtevänsä tehtävään uteliain mielen ja toivoo, että saa tarkastella tätä erikoista aikaa opiskelijoiden kanssa uusia näkökulmia, ääniä ja tekemisen tapoja hakien.

Reetta Räty on saanut tunnustusta ansiokkaasta työstään, ja hän on muun muassa Vuoden aikakausilehtitoimittaja 2018.

Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessorin paikkaa haki yhteensä 15 toimittajaa. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa toimittaja Olli Seuri.

Journalistiikan työelämäprofessorin tehtävä (aiemmin nimellä vierailijaprofessori) on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007. Journalistiikan työelämäprofessorin tehtävän tarkoituksena on lähentää käytännön työelämää ja yliopistokoulutusta ja -tutkimusta.