Tieliikenteessä tapahtuu yhä vähemmän rikoksia | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tieliikenteessä tapahtuu yhä vähemmän rikoksia

Tieliikennerikokset ja liikennerikkomukset ovat vähentyneet Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella huomattavasti.

Automaattivalvonta vaikuttaa liikennerikkomusten määrään.

Liikennerikosten määrä väheni 13,5 % ja liikennerikkomusten määrä 24 %. Liikennerikkomuksia ovat esimerkiksi pienet ylinopeudet. Liikennerikoksissa puolestaan aiheutuu omaisuus- tai henkilövahinkoja. Poliisin mukaan rikosten ja rikkeiden vähenemiseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi muutokset liikenteen automaattivalvonnassa.

Liikenteessä tapahtuneiden rikosten pieni määrä vaikuttaa koko tilastoon: Rikosten kokonaismäärä on vähentynyt viime vuodesta 12%.
Rikosten ja rikkomusten määrä selviää Sisä-Suomen poliisilaitoksen tänään julkaisemasta tiedotteesta, jonka tiedot on kerätty vuoden 2016 tammi- ja syyskuun välillä.

Toimittaja: Milja Keinänen