”Teiniraskaus ei välttämättä ole mikään katastrofi”, muistuttaa uuden kotimaisen Hölmö nuori sydän -elokuvan ohjaaja Selma Vilhunen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Uusi kotimainen Hölmö nuori sydän -elokuva kertoo nuoren parin Lennin ja Kiiran elämästä itähelsinkiläisessä lähiössä. Nuorten elämä saa täyskäännöksen, kun Lennin tyttöystävä Kiira tulee yllättäen raskaaksi.

Hölmö nuori sydän on kuvaus nuoren parin Lennin ja Kiiran myrkyisestä nuoruudesta, jossa sattuu ja tapahtuu. Lennin tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi, ja kamppailee kasvavan mahansa kanssa. Isätön Lenni tiedä, miten olla oikea mies. Naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen, mutta johdattaa Lennin samalla kyseenalaisille poluille.

Kiiran ja Lennin epätavallinen rakkaustarina on täynnä vastoinkäymisiä, mutta horisontissa kajastaa herkkä toivo huomisesta. Elokuvan on ohjannut Selma Vilhunen ja käsikirjoittanut Kirsikka Saari. Tarinan Kiiraa näyttelee Rosa Honkonen ja Leeviä Jere Ristseppä.

Hölmö nuori sydän

Hölmö nuori sydän -elokuvassa Lenniä näyttelee Jere Ristseppä ja Kiiraa Rosa Honkonen. Kuva: Nordisk Film

Selma Vilhunen ja Kirsikka Saari ovat halunneet jo pitkään kertoa teiniraskaudesta näkökulmasta, joka poikkeaa valtavirrasta.

”Teiniraskaus ei välttämättä ole mikään katastrofi. Nuoretkin ihmiset, jotka saavat lapsen, käyvät läpi ihan niitä samoja, myös onnellisia tunteita, mitä vanhemmat ihmiset käyvät”, Vilhunen kertoo.

Kahdesta asiasta yksi hieno tarina

Vilhunen ja Saari ovat työskennelleet yhdessä jo kahdeksan vuotta. Vuonna 2014 valmistunut lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa oli kimmoke äskettäin syntyneelle lyhytelokuvalle.

”Kirsikka Saari on seurannut vuosia oikeistopopulismin nousua ja rasismin kasvamista meidän kulttuurissa. Yhtenä päivä hän löysi tavan yhdistää nämä kaksi häntä kiinnostavaa asiaa ja siitä syntyi mielestäni hieno tarina”, Vilhunen toteaa.

Elokuvassa Kiiraa näyttelevä 18-vuotias Rosa Honkonen aloitti näyttelijäuransa jo 10-vuotiaana.

”Harrastin musiikkiteatteria lapsena, ja sitä kautta pääsin mukaan Helsingin Kaupunteatteriin Katri Helena -musikaaliin, josta on poikinut lisää rooleja”, Honkonen kertoo. Hän tiesi heti käsikirjoituksen luettuaan, että haluaa kyseiseen projektiin mukaan.

”Kun luin käsikirjoituksen ensimmäistä kertaa, olin heti kiinnostunut sekä myös hieman hämilläni. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen ja kuvaukset olivat ihanat!”

Hölmö nuori sydän saa ensi-iltansa perjantaina 12.10.2018 ja on nähtävissä elokuvateattereissa kautta maan.

Toimittaja: Jenna Lahti