Teekkarit perustivat yhdistyksen ylläpitämään perinteitä – ”Haluamme, että uusi ylioppilaskunta pystyy keskittymään yhteisen kulttuurin luomiseen” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopistojen yhdistyessä muutoksia tapahtuu vähän kaikkialla. Kaikesta vanhasta ei kuitenkaan tule luopua. Teekkareiden perinteitä, kuten teekkarikastetta vaalimaan perustettiin viime vuoden lopulla yhdistys.

Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyivät vuodenvaihteessa. (Kuva: Lari Leino)

Uuden yhdistyksen nimi on ytimekkäästi Tampereen Teekkarit.

”Perustimme yhdistyksen siksi, että jatkossakin olisi taho, joka vastaa tamperelaisesta teekkarikulttuurista”, sanoo Tampereen Teekkarit ry:n jäsen Tiina Mikkonen.

Tampereella on majaillut teekkareita jo vuodesta 1965 eteenpäin, ja tähän mennessä teekkarien kulttuurista on huolehtinut Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta.

Yhdistyksen suojelun kohteita ovat muun muassa Hervannassa sijaitseva Teekkarisauna, teekkarikaste sekä teekkarilakkien tilaaminen.

Eri opiskelijakulttuurien olisi hyvä tehdä asioita yhdessä

Uuden yhdistyksen tärkein tehtävä on perinteiden säilyttäminen. Yhdistyksen tarkoituksena on myös helpottaa uuden ylioppilaskunnan työtaakkaa ja antaa sille aikaa luoda uutta yhteistä opiskelijakulttuuria.

”Mielestäni on tärkeää, että tamperelainen opiskelijakulttuuri on moninainen”, toteaa Mikkonen. Hänen mielestään olisi myös hyvä, että eri opiskelijakulttuurit olisivat enemmän vuoropuhelussa keskenään ja tekisivät asioita yhdessä.

Toimittaja: Mikael Fristadius