Tavallisuuden aave tekee tarkkanäköisiä havaintoja tavallisuudesta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tavallisuuden aave tekee tarkkanäköisiä havaintoja tavallisuudesta

Q-teatterin Tavallisuuden aave pohtii nimensä mukaisesti tavallisuutta ja sen tavoittelua, erilaisuuden pelkoa sekä joukosta erottumisen kauhua. Näytelmän tarkkanäköiset havainnot koskettavat ja naurattavat katsojaa.

Tavallisuuden aave, kuvaaja Pate Pesonius

Tavallisuuden aave on kollaasimainen kokonaisuus, soiva kuvasarja, jonka kohtaukset seuraavat toisiaan unenkaltaisella logiikalla. (Kuva: Pate Pesonius, Tampereen Teatterikesä)

”Tavallisuuden aave on mielestäni hyvin vapauttava esitys. Se on kepeä ja se on herkkä, mutta sen havaintojen tarkkuudessa se on myös hyvin vapauttava.”, kertoo Miko Jaakola Teatterikesän taiteellisesta johtoryhmästä.

Tavallisuuden ja erilaisuuden rajoja lavalla luovat näyttelijät Elina Knihtilä, Laura Birn, Ylermi Rajamaa, Pyry Nikkilä ja Antti Heikkinen. Miko Jaakolan mukaan Saara Turusen kirjoittama ja ohjaama teos laajenee hyvin nykykeskusteluun.

”Meillä on se tietty joukko, jossa käyttäydytään tietyllä tapaa, ja jos ei noudata tätä samaa kaavaa, jää joukon ulkopuolelle.”

Toimittaja: Ilana Pantzar