Tar baby vie matkalle toisen todellisuuteen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tar baby vie matkalle toisen todellisuuteen

Desiree Burchin yhden naisen kabaree Tar Baby kuljettaa Amerikan historiaan, tuo suoraan tähän päivään ja henkilökohtaisten kokemusten äärelle. Se lupaa purkaa kaikki rasismin mahdolliset tasot ja olla samaan aikaa järkyttävän hauska.

Burch laulaa, tanssii ja raivoaa juuri oikeilla hetkillä pitääkseen yleisön koko ajan otteessaan. (Kuvaaja: Will Hazell, Tampereen Teatterikesä)

Tar baby on ajankohtainen. Kun maailma täyttyy ennakkoluuloista, niiden esiin nostaminen ja tarkastelu on entistä tärkeämpää. Burchin esitys muistuttaa, että ennakkoluuloilla on historiansa ja että me rakennamme ja ylläpidämme sitä todellisuutta, jossa nämä ennakkoluulot elävät. Vaikka Burchin esimerkit tulevatkin pitkälti hänen kotimaastaan, kokemukset toiseudesta ovat universaaleja.

Esitys leikittelee stereotypioilla ja imaisee yleisön mukaan hyvin konkreettisesti. Se muistuttaa siitä, että vihasta, omasta ja muiden, voi inspritoitua. Siitä voi tehdä vaikka kabareen.

Yleisöä osallistava, revyy-henkinen esitys palkittiin viime vuonna Edinburghin kansainvälisellä Fringe-festivaalilla, ja se oli ehdolla Amnestyn ilmaisunvapauspalkinnon saajaksi.

Toimittaja: Ilana Pantzar