Tamy hävisi toimittajan työehtosopimusta koskevan oikeuskiistan | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tamy hävisi toimittajan työehtosopimusta koskevan oikeuskiistan

Korkein oikeus on antanut päätöksensä Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Tamyn opiskelijalehden Aviisin entisen toimittajan ja Tamyn väliseen kiistaan työehtosopimuksen yleissitovuudesta. Päätöksen mukaan Tamyn olisi pitänyt maksaa toimittajalle lehdistöalan työsopimuksen mukaista palkkaa.

Korkein oikeus kumosi päätöksellään hovioikeuden tuomion. Voimaan jäi käräjäoikeuden tuomio vuodelta 2011. (Kuva: Meri Lantela)

Tamyn pääsihteerin Sanni Pietilän mukaan Tamyn maksettavaksi tulee 19 000 euroa palkkasaatavia korkoineen. Tamy maksaa myös 15 000 euron oikeudenkäyntikulut

Pietilän mukaan ylimääräiset kulut tulevat vaikuttamaan Tamyn toimintaan.

”Vielä en osaa sanoa, millä tavalla. Aviisin tulevaisuutta joudutaan kuitenkin tarkastelemaan kriittisesti.”

Tamy vastusti toimittajan nostamaa kannetta, koska ylioppilaskunta ei toimi alalla, jota työehtosopimus koskee. Toimittajalle maksettiin työsopimuksen mukaista palkkaa. Työsuhteen aikana ylioppilaskunta ei ollut sitoutunut mihinkään työehtosopimukseen. Korkeimman oikeuden mukaan ylioppilaslehden olisi kuitenkin tullut noudattaa yleissitovaa lehdistöalan työsopimusta, sillä toimittajalla teetettiin toimituksellista työtä. Toimittaja haastoi Tamyn oikeuteen vuonna 2011.

Toimittaja: Meri Lantela