Tamperelaisten mielestä muovin lajittelu on siistiä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tamperelaisten mielestä muovin lajittelu on siistiä

Viime vuonna alkanut muovinkeräys lähti takkuillen käyntiin. Maanlaajuisesta 400 000 kilon tavoitemäärästä kerättiin alle puolet. Kierrättäminen sujuisi helpommin, jos muovijätteen voisi viedä oman pihan roskakatokseen. Ainakaan vielä se ei ole mahdollista.

Tommi Ruotsalainen_kuva_Emma Auvinen

Tuore tampelainen Tommi Ruotsalainen yllättyi kuullessaan, että uuden kodin lähellä sijaitseva muovinkeräyspiste on keskustan alueen ainut. Hän uskoo, että pisteille löytyisi varmasti muualtakin tilaa. (Kuva: Emma Auvinen)

Tampereen keskustan alueella muovia voi kierrättää vain yhdessä paikassa, Tammelan torilla. Suomen pakkauskierrätyksen Rinki oy:n muovinkeräyspisteet on sijoitettu usein suurien kauppakeskusten yhteyteen. Taloyhtiöiden roskakatoksista muoville ei ole erillistä säiliötä.

Kiinteistöillä olisi mahdollisuus ottaa muovinkeräyssäiliöt käyttöönsä, mutta Pirkanmaan jätehuoltoyhdistyksestä kerrotaan, etteivät alueen kiinteistöt ole vielä hyödyntäneet mahdollisuuttaan muovinkeräykseen. Tamperelaiset kertoivat Radio Moreenille suhteestaan muovijätteeseen. Toimittajana jutussa on Emma Auvinen.