Tampereen yliopistosta valmistuvat toimittajaopiskelijat työllistyvät hyvin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopistosta valmistuvat toimittajaopiskelijat työllistyvät hyvin

Vuonna 2013 valmistuneista tehty sijoittumisseuranta kertoo, että lähes kolme neljäsosaa työskentelee viestintä- ja media-alalla. Perinteisen toimitustyön lisäksi toimittajat työllistävät itsensä yrittäjinä.

.

”Minun mielestäni pitää olla jotain erikoista annettavaa, että pystyy työllistämään itsensä tällä alalla. Täytyy olla ehkä myös valmis siihen, että osa työllistymisestä tulee yrittämisen kautta”, kertoo toimittaja Kati Pehkonen.

Pehkonen käyttää Tampereen yliopiston oppeja työssään radiossa Ylellä ja tutkivien toimittajien kollektiivissa Sarkamedia-osuuskunnassa.

”Sain yliopistosta hyvät valmiudet radiossa työskentelyyn ja tutkivan toimittajan työhön. Siellä ei kuitenkaan kerrottu, mitä tarkoittaa olla journalistinen yrittäjä. Tähän olisin kaivannut enemmän apua”, Pehkonen sanoo.

Melkein kaikki valmistuneet kokevat nykyisten työtehtäviensä vastaavan tutkintonsa vaatimustasoa.

Toimittaja: Vanessa Weckström

Huhtikuussa 2015 tehdyn sijoittumisseurannan tuloksia voi katsoa täältä.

Uutisvideo aiheesta löytyy täältä.