Tampereen yliopiston rehtorivalinnan kolmen kärki selvillä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopiston rehtorivalinnan kolmen kärki selvillä

Kärkiehdokkaat paljastettiin tiistai-iltapäivällä rehtorivalintapaneelin aluksi. Lopullinen valinta voi kuitenkin tulla kärkikolmikon ulkopuolelta.

Kolmen kärkeen kuuluvat Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani Liisa Laakso, Åbo Akademin entinen rehtori ja nykyinen kemian professori Jorma Mattinen sekä Tampereen yliopiston vararehtori Harri Melin. Melin ja Mattinen hakivat paikkaa julkisessa haussa, Laakso sen sijaan on löydetty kykyjenetsinnän kautta. Yliopiston hallitus päättää lokakuun loppuun mennessä uuden rehtorin nimeämisestä. Uusi rehtori tulee aloittamaan tehtävässään vuoden 2016 alussa. Nykyinen Tampereen yliopiston rehtori on lääketieteen professori Kaija Holli.

Toimittaja: Valma Korhonen