Tampereen yliopisto on adoptoinut kaksi turkkilaista professoria vuodeksi | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopisto on adoptoinut kaksi turkkilaista professoria vuodeksi

Professorit tulevat Tampereen yliopistolle Scholars at Risk Network -järjestön kautta, joka auttaa vaikeuksissa olevia akateemisia ihmisiä.

Turkkilaiset professorit Mahmut Mutman ja Meyda Yegenoglou saapuvat Tampereen yliopistoon vuodeksi. Kulttuurintutkimuksellisesti kiinnostavat professorit työskentelevät Tampereen yliopistolla tutkijoina, mutta he osallistuvat myös opetukseen.

Turkissa monet akateemiset ihmiset ovat joutuneet ongelmiin allekirjoitettuaan vetoomuksen, jolla vaaditaan Turkkia lopettamaan kurdien vastainen sota. Vetoomuksen allekirjoittaminen on nähty maanpetoksena, ja monet allekirjoittaneet henkilöt ovat joutuneet jopa vangituiksi.

Professori Mutman on jo saapunut Suomeen, ja professori Yegenogloun odotetaan saapuvan seuraavan parin viikon aikana.

Tampereen yliopisto on vasta liittynyt Scholars at Risk Network -järjestöön, joten Mutman ja Yegenoglou ovat ensimmäiset, joita yliopisto auttaa.

’’Tampereen yliopisto on aktivoitunut. Järjestön toimintaan osallistuminen on reagointia siihen, mitä maailmassa juuri nyt tapahtuu’’, kertoo Kieli-, käännös- kirjallisuustieteiden yksikön johtaja Katariina Mustakallio.

Toimittaja: Saara Selkämaa