Tampereen normaalikoulussa voi pian opiskella sirkustaidetta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen normaalikoulussa voi pian opiskella sirkustaidetta

Tampereen normaalikoulun yläkoulussa ja lukiossa aletaan ensi vuonna opettaa sirkustaidetta ensimmäisenä kouluna Suomessa.

Kuva: Kristian Wanvik

Lukion sirkustaiteen opintolinjalle valitaan soveltuvuuskokeiden kautta 10 opiskelijaa, jotka aloittavat opintonsa syksyllä 2016. Linjalle voi hakea ensi kevään yhteishaussa.

Yläasteen puolella sirkusluokalle otetaan 16–24 oppilasta, jotka osallistuvat niin ikään soveltuvuuskokeeseen, jossa painotetaan mm. liikunnallista lahjakkuutta.

Sirkusopetus toteutetaan yhteistyössä tamperelaisen Sorin Sirkuksen kanssa, joka tarjoaa taiteen perusopetusta 4–20-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Sorin Sirkuksen apulaisrehtori Kaisa Pennyn mukaan nuorisosirkustoiminta on kasvava ala, jonka piiristä puuttuu nimenomaan pedagogista osaamista. Koulutuspohjaa halutaan kehittää esimerkiksi normaalikoulussa alkavalla toisen asteen opintolinjalla.

Toimittaja: Saara Kallio