Tampereen korkeakouluyhteisö toiseksi suosituin hakukohde – Hakijamäärät sekä yliopistoon että ammattikorkeakouluun kasvussa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kevään toinen yhteishaku päättyi 1. huhtikuuta. Tampereen korkeakouluyhteisöön hakevien määrä nousi viime vuodesta.

Kevään yhteishaussa yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin haki 151 700 hakijaa. Yliopistoissa kovin kilpailu paikoista on lääketieteissä ja yhteiskunnallisilla aloilla, ammattikorkeakouluissa suuhygienisti- ja hammasteknikkokoulutukseen sekä terveys- ja hyvinvointialoille.

Tampereen yliopiston hakijamäärä kasvoi viime vuodesta.

Tampere toiseksi suosituin kohde

Tampereen yliopistoon haki yhteishaussa 31 673 hakijaa. Opiskelupaikkoja on tarjolla lähes 3 300. Viime vuoteen verrattuna hakijoiden määrä kasvoi 12 prosenttia. Tampereen yliopisto oli toisiksi suosituin yliopisto hakijamäärältään, vain Helsingin yliopistoon oli enemmän hakijoita.

Lääketieteen, kauppatieteiden ja psykologian kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutukset olivat suosituimpia hakukohteita. Maisterikoulutuksessa suosituimpia olivat johtamisen ja tietotekniikan DI-koulutus sekä sosiaalityön maisteriohjelma.

Tampereen ammattikorkeakouluun (TAMK) haki 18 007 hakijaa. TAMK oli niin ikään toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu hakijamäärältään. Metropolia Ammattikorkeakoulu oli suosituin kohde. TAMKin hakijamäärä nousi 17 prosenttia viime vuodesta. Opiskelupaikkoja TAMKissa on tarjolla 1628.

Suosituimpia kohteita olivat liiketalouden päivätoteutuksen tutkinto-ohjelma, eli tradenomikoulutus, sekä ensihoitajan tutkinto.

Opiskelijavalinnat muuttuvat

Tänä vuonna astui voimaan uudistus, jonka myötä todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun. Todistusvalinnalla valittavien määrä vaihtelee hakukohteittain. Valintakokeet on tarkoitus säilyttää yhtenä valintatapana, jonka lisäksi opiskelemaan on mahdollista päästä esimerkiksi kurssisuorituksilla.

Tämän hetkisen tiedon mukaan valintakokeet on tarkoitus järjestää alkuperäisen aikataulun mukaan, vaikka koronavirus on aiheuttanut huolta. Korkeakoulut seuraavat tilannetta ja tarvittaessa tiedottavat mahdollisista muutoksista.

Todistusvalinnalla valitut saavat tiedon viimeistään 27.5. ja koko yhteishaun tulokset valmistuvat viimeistään 8.7.

Toimittaja: Petra Viitanen