Tampereen keskusta-alueelle lisää maksullisia parkkipaikkoja | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen keskusta-alueelle lisää maksullisia parkkipaikkoja

Tampereen keskusta-alueella muutetaan lähiaikoina maksuttomia pysäköintipaikkoja maksullisiksi.

Tulevien maksumuutosten kohteena ovat Hämeenpuiston länsiosassa ja Tammelassa sijaitsevat ilmaiset parkkipaikat. Asiasta on tarkoitus keskustella kahden viikon kuluttua Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti eilen pysäköintimaksujen muutoksista keskusta-alueella äänestyksen jälkeen äänin 8–2. Esimerkiksi tähän saakka Eteläpuistoon on voinut pysäköidä ilmaiseksi, mutta kevään aikana sekin muuttuu maksulliseksi.

”Muutoksella pyritään vapauttamaan paikat lyhytaikaisempaan käyttöön. Maksut ovat yksi keino siihen, etteivät autot seiso parkkipaikoilla koko päivää”, toteaa suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta.

Toimittaja: Saara Selkämaa