Tampereen kaupunki pitää pyöräilyä tärkeänä kehityskohteena | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen kaupunki pitää pyöräilyä tärkeänä kehityskohteena

Pyöräily on yksi Tampereen kaupungin suunnitelmien pääpainoalueista. Pyöräilyä kehitetään pyöräteitä kunnostamalla ja muilla pyöräilyä helpottavilla toimenpiteillä.

Rongankadun pumpusta löytyvät normaaliin pyöräventtiiliin ja autoventtiiliin sopivat päät. Ilmaa pumpusta tulee viiden barin paineella.

Pyöräteitä kunnostetaan tällä hetkellä Pyynikillä, Hatanpäällä ja Hervannanvaltaväylällä. Kunnostustyöt jatkuvat ensivuonna.

Pyöräteiden kunnostuksen lisäksi pyöräilyä helpotetaan myös muilla keinoilla. Esimerkiksi Puutarhakadun pyöräpumppu on saanut seuraa Rongankadun alikulkutunnelin edustalle sijoitetusta uudesta sähköisestä pumpusta.

Liikenneinsinööri Timo Seimelän mukaan lisää pumppuja ei tällä hetkellä ole suunnitteilla. Suunnittelua harkitaan Rongankadun pumpusta saatavan palautteen perusteella.

”Palautetta ei ole vielä ehtinyt tulla, mutta olen nähnyt jo muutamia käyttökertoja.”

Tampereen kaupungilla on myös käynnissä kysely pyöräilyn ja kävelyn toimivuudesta kaupungissa. Kyselyyn voi vastata tästä.

Toimittaja: Alisa Vänttinen Kuvaaja: Irene Stachon