Tampereen kaupungin yt-neuvottelut loppuivat | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen kaupungin yt-neuvottelut loppuivat

Valtioneuvoston toukokuun alussa tekemien linjauksien myötä koronarajoituksia aletaan purkaa asteittain. Rajoitusten purkamisen myötä työn määrä ei enää vähene olennaisesti.

Kaupunginhallitus päätti perjantaina 8. toukokuuta ettei suunnitelluille lomautuksille ole tarvetta. Samalla päättyivät 27. huhtikuuta alkaneet yt-neuvottelut.

Tampereen kaupunki päätti yt-neuvottelut ilman lomautuksia.

Tampereen kaupunki aloitti yt-neuvottelut, kun koronavirusepidemia aiheutti työn vähenemistä erityisesti Tampereen kaupunkiliikenteellä sekä kaupungin sivistyspalveluissa.

Yhteistoimintaneuvotteluissa olivat mukana myös muut kaupungin työntekijät, joiden työmäärä oli vähentynyt koronaviruksen myötä.

Kaupunki aloittaa valmistelut rajoitusten purkamiseksi, ja palvelutoimintaa voidaan taas käynnistää laajemmin. Poikkeusolot kuitenkin jatkuvat, eikä Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen lisähenkilöstötarve ole poistunut.

Toimittaja: Sakri Pölönen