Tampere aikoo aloittaa yt-neuvottelut – kaupunki pyrkii valmistautumaan siihen, että poikkeustilanne jatkuu pidempään | Radio Moreeni 98,4 MHz

Koronavirustilanteen takia työt ovat vähentyneet osalta kaupungin henkilöstöstä. Tampere suunnittelee aloittavansa laajat yt-neuvottelut, joiden aikana selvitetään mahdollisia toimenpiteitä.

Yhteistoimintaneuvotteluita käsitellään maanantaina 20. huhtikuuta kaupunginhallituksen kokouksessa. Ensimmäisenä asiasta kerrottiin maanantaiaamuna pormestari Lauri Lylyn toimittajille pitämässä tilaisuudessa.

Kaupunginhallituksen kokouksessa esitetään lisäpykälä yt-neuvotteluiden aloittamisesta.

Valtioneuvoston koronaviruspäätösten myötä monien kaupungin tarjoamien palveluiden kysyntä ja tarve on vähentynyt.

Kaupunginhallitus käsittelee yt-neuvotteluita maanantain kokouksessa.

Tampereen kaupunki pyrkii valmistautumaan siihen, että valtakunnallinen poikkeustilanne jatkuu pidempään.

Yt-neuvottelut tulevat koskemaan Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden ja kaupunkiliikenteen henkilöitä. Neuvottelut voivat koskea myös muita kaupungin työntekijöitä, joiden työmäärä on vähentynyt koronaviruksen myötä.

Lisäksi palkanmaksu voidaan keskeyttää, mikäli 14 päivän sisällä ei ole tarjolla tarkoituksenomaista työtä.

Toimenpiteistä, tai niiden kohdentumisesta ja kestosta, ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Mahdolliset lomautukset tulevat kestämään korkeintaan 90 päivää. Palkanmaksujen keskeyttämistä pidetään kuitenkin ensisijaisena toimenpiteenä suhteessa lomautuksiin.

Toimittaja: Sakri Pölönen

Edit: Otsikkoa muokattu ma 20.4. klo 14.08 lisäämällä siihen aikoa-verbi.