Syksyn yhteishaku ammatillisiin opintoihin järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Jatkossa keväällä alkaviin ammatillisiin opintoihin haku suoritetaan oppilaitoksien omina hakuaikoina erillishaun kautta.

Syksyn yhteishaku ammatillisiin opintoihin alkaa tänään ja päättyy ensi viikon torstaina. Syksyn yhteishaussa on mahdollista hakea ensi tammikuussa alkaviin ammatillisiin perusopintoihin.

Suomen ammattiin opiskelevien liiton SAKKI ry:n puheenjohtaja Musa Jallowin mukaan suurin huolenaihe uudistuneessa haussa ovat hakuperusteet.

”Ensisijaisia hakijoita ovat peruskoulun päättäneet, kun taas toissijaisiksi hakijoiksi jäävät ne, joilla on jo ammatillinen tutkinto tai ylioppilastutkinto. Se mietityttää, jäävätkö toisen tutkinnon haluavat ensisijaisten jalkoihin.”

Uusi hakustapa voi aluksi aiheuttaa hakijoille väärinkäsityksiä. Jallow kuitenkin uskoo erillishaun toimivan yhtä hyvin kuin yhteishaun.

Toimittaja: Veera Tuupanen