Suurlähettiläs Hannu Himanen toivoo suomalaisten innostuvan Venäjästä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Suurlähettiläs Hannu Himanen toivoo suomalaisten innostuvan Venäjästä

Suurlähettiläs Hannu Himanen vierailee tänään Tampereen yliopistolla kello 18. Himanen oli Suomen Moskovan suurlähettiläänä vuodesta 2012 vuoteen 2016. Vierasluennoitsija käsittelee tilaisuudessa Venäjää, Suomea ja Euroopan turvallisuutta.

Suurlähettiläs Hannu Himasen mukaan venäläiset ovat huumorintajuisia ja eläväisiä. (Kuva: Elena Kurki)

Hannu Himanen kannustaa kaikkia opiskelijoita kiinnostumaan Venäjästä ja sen kulttuurista. Himasen mukaan Venäjää pidetään syyttä vastenmielisenä, sillä venäläinen kulttuuri on rikas.

”Tutustuminen kulttuuriin kannattaa aloittaa Pietarista, koska se tuntuu pikkukaupungilta Moskovaan verrattuna. Myös ihmiset siellä puhuvat enemmän englantia,” sanoo Himanen.

Hannu Himasen mukaan kielten opiskelu kannattaa aina. Himanen itse opiskeli Tampereen yliopistolla tiedotusoppia. Hän muistelee opiskeluaikoja lämmöllä.

”Tulin äsken yliopistolle ja ehdin käydä vilkaisemassa alakuppilaa. Se ei ollut enää samanlainen kuin 1970-luvulla,” sanoo Himanen.

Toimittaja: Elena Kurki

Kuuntele Hannu Himasen haastattelu. Toimittajana Pia Sivunen: