Suurin osa nuorista aikuisista ei pidä kannabista enää huumausaineena | Radio Moreeni 98,4 MHz

Suurin osa nuorista aikuisista ei pidä kannabista enää huumausaineena

Nuorisotutkija Mikko Salasuo arvoi, että jopa 50 000 kotitaloudessa kasvatetaan kannabista joko rentoutumis- tai lääkitsemistarkoituksiin tai kaverille ilmaiseksi jaettavaksi.

Noin 36% 25-40 vuotiasta on kokeillut kyseessä olevaa huumetta.

A-klinikkasäätiön Sisä-Suomen palvelualueen huumehaittojen vähentämisestä vastaava palvelupäällikkö Päivi Ahtiala uskoo huumeiden viihdekäytön olevan ilmiönä suurempi kuin mitä yleisesti ottaen ajatellaan.

Ahtiala kertoo kokemustensa mukaan Tampereen eniten käytettyjen huumeiden olevan alunperin kipulääkkeeksi tarkoitettuja opioidilääkkeet ja piristävän vaikutuksen aikaan saava amfetamiini. Huumeiden käyttäjät eivät myöskään aina tyydy yhteen aineeseen: sekakäytöstä on tullut entistä suositumpaa.

On arvioitu, että tulevaisuudessa lääkkeiden väärinkäyttö aiheuttaa ongelmia huumausaineita enemmän. Bentsodiatseptiiniriippuvuus tuo mukanaan ahdistusta, unihäiriötä ja muita epämiellyttäviä oireita. Alunperin kyseinen lääke on luotu lievittämään paniikkihäiriöitä ja ahdistusta.

Toimittaja: Aino-Maija Kupias