Suomiräp valloittaa listakärkeä – ottaako se yhä kantaa? | Radio Moreeni 98,4 MHz

Suomiräp valloittaa listakärkeä – ottaako se yhä kantaa?

Yhtäkkiä hiphop, joka yhdisti nuorisoa ja oli heidän tapansa esittää mielipiteitä, on vallannut festareiden päälavat ja täyttänyt jäähallit. Ottaako uusi listakärki edelleen kantaa yhteiskuntaan ja jos ei, niin onko sekin kannanotto?

Räppäri Hannibal, kuva Markku Haavisto

Hiphop avaa suljetut silmät. Räppäri Hannibal mietti genren syvintä olemusta Minun radiossa. (Kuva: Markku Haavisto)

Hiphop ei ole pelkästään musiikkia, vaan musiikin ympärille muodostunut vahvasti yhteisöllinen alakulttuuri.

Alkujaan hiphop oli Amerikan gettoalueiden nuorten tapa saada äänensä kuuluviin yhteiskunnassa. Vasta paljon myöhemmin hiphop murtautui musiikkina valtavirtaan.

Suomessakin räp keikkuu singlelistojen kärjessä. Nykyinen suosio on verrattain uusi ilmiö. Tämän tietää myös räppäri Hannibal, joka on nähnyt räpin koko kehityskaaren.

Missä määrin suomiräp on edelleen esittäjiensä tapa vaikuttaa asioihin? Markku Haavisto pohtii Hannibalin eli Hannu Starkin kanssa suomiräpin syvintä olemusta Minun radio -ohjelmassa 7.10.2016.