Sorsapuiston rottaongelmaa saadaan vähitellen kuriin, mutta vielä viikkoja se ottaa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sorsapuistossa on otollisten olosuhteiden vuoksi aina ollut rottia, mutta kuluneena kesänä niiden kanta nousi ongelmaksi asti. Tällaisia kuvassa näkyvän kaltaisia, keskikokoisia rottia on Sorsapuistossa ollut useita kymmeniä. Rotan kokoa auttaa hahmottamaan sen takana oleva 45-numeroinen jalkine.

Sorsapuisto Jani Meriläinen

Jani Meriläinen Rentokil Initial Oy:stä kertoo, että rotille tarkoitetut myrkyt eivät ole vaarallisia ihmisille eivätkä koirille, sillä määrät ovat pieniä. Varovainen kannattaa silti olla esimerkiksi lasten ja koirien kanssa liikkuessaan. (Kuva: Pia Sivunen)

Rottia yritettiin saada kuriin jo alkukesällä, mutta syöttilaatikot eivät tuottaneet toivottua tulosta. Rotta on arka ja tarkkailee herkästi ympäristönsä muutoksia. Jos se näkee lajitoverilleen käyvän huonosti, se ei mene samaan halpaan.

Sorsapuiston linnut ovat nyt lähteneet talvehtimaan, ja tuholaistorjunnasta huolehtiva Rentokil Initial Oy on laittanut niin sanottuja maasyöttejä rottien kaivamiin onkaloihin. Tämä on alkanut tepsiä, mutta työ jatkuu vielä muutamia viikkoja.

Rotat viihtyvät hyvin juuri Sorsapuistossa, sillä siellä on vettä ja ruokaa. Ruokaa on tarjolla lintuhäkeistä, mutta myös piknik-roskansa siivoamatta jättäviltä ihmisiltä ja lintujen ruokkijoilta.

Rentokil Initialin työnjohtaja Jani Meriläinen antaa yksinkertaiset ohjeet rottien kurissa pitämiseksi. Rotalle kelpaavaa syötävää ei saisi olla maassa. Roska-astiat pitää säännöllisesti tyhjentää, ja niiden kannet pitää kiinni. ”Eikä lintuja saisi syöttää, mutta jos syöttää, niin vain hyvin pieniä määriä. Vain sen verran, kuin ne sorsat kerralla syövät.”

Toimittaja: Pia Sivunen