Sammon keskuslukion viestintälinja täyttää 20 vuotta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sammon keskuslukion viestintälinja täyttää 20 vuotta

Sammon keskuslukion viestintälinja on ollut toiminnassa jo 20 vuotta. Opetusministeriö antoi viestinnän valtakunnallisen erityistehtävän vuonna 1997 Tampereen messukylän lukiolle, joka yhdistyi myöhemmin Sammon keskuslukioon.

”Viestintä on mullistunut ihan täysin 20 vuoden aikana”, kertoo rehtori Tuija Ylöniemi.

Viestintälinja viettää juhlapäiväänsä 27.1. perjantaina. Koulun auditorion kaikille avoimessa juhlatilaisuudessa muun muassa muistellaan koulun historiaa. Lisäksi kuka vain voi koko lukuvuoden ajan osallistua Median makupaloja -luennoille, joissa viestinnän ammattilaiset kertovat työstään.

Sammon keskuslukion viestintälinjalla opiskelee noin sata lukiolaista. Vuosittain linjalle valitaan enimmillään 36 nuorta, jotka käyvät muun muassa journalismin, valokuvauksen ja ilmaisu- ja esiintymistaidon kursseilla. Opintojen aikana viestinnän kursseja on käytävä ainakin 12. Viestintälinjalaiset saavat korvata joitakin lukion pakollisia kursseja viestinnän opinnoilla.

Toimittaja: Juho Kankaanpää

Teemat: ,