Sähköinen kartta kertoo Tampereen ruuhkista | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sähköinen kartta kertoo Tampereen ruuhkista

Sivusto näyttää liikennetapahtumat kartalla. Ruutukaappaus sivustolta.

Tampereen kaupunki on avannut uuden verkkopalvelun, joka tiedottaa alueen liikenteestä.

Tampereenliikenne.fi on suunnattu sekä autoilijalle, kävelijälle että pyöräilijälle. Sähköinen kartta esittelee ajantasaista tietoa esimerkiksi ruuhkista, kelistä ja tietöistä. Palvelusta löytyvät myös tiekameroiden viimeisimmät kuvat.

Tampereen kaupungin projektipäällikkö Mika Kulmala kertoo, että verkkosivusto yhdistää monenlaista tietoa.

”Dataa on kerätty aikaisemmin, mutta meillä ei ole ollut keskitettyä portaalia, jossa se olisi näkynyt.”

Tampereen kaupunki haluaa välittää liikennetietoja entistä enemmän verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Kulmalan mukaan kaupunkilaiset seuraavat jo kiitettävästi Tampereen liikenteen Facebook-sivuja. Tavoitteena on, että myös Tampereen liikenteen Twitter-tili kasvattaisi suosiotaan.

Toimittaja: Juho Kankaanpää