Sähköautot eivät ole suomalaisten suosiossa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Sähköautot eivät ole suomalaisten suosiossa

Tampereen yliopistolla tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaisia ei kiinnosta sähköautojen hankkiminen. Suomessa on noin 2700 käytössä olevaa sähköautoa. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä kysyntä on kasvanut 120 000 kappaleeseen.

Sähköauto_Reijo Mattila

J.Rinta-Jouppi Oy:n myyntipäällikkö Reijo Mattilan mielestä sähköautojen hintojen täytyy laskea suosion lisääntymiseksi. (Kuva: Kirsi Teiskonlahti)

Suurin syy sähköautojen suosion vähyydelle on niiden tuhansia euroja kalliimpi hinta samankokoisiin bensa-autoihin verrattuna. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat latausverkoston vähäinen kattavuus ja sähköauton runsas lataustarve.

Sähköautojen määrän lisääntyminen on välttämätöntä, jotta Suomi tavoittaa EU:n asettamat päästövähennystavoitteet. Tutkimuksen mukaan suurimpia syitä sähköauton hankinnalle ovat säästö polttoainekustannuksissa sekä mahdollisuus vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Lari Seppinen