Rikosoikeuden emeritaprofessori: kuubalaisten tuomiot perusteltuja | Radio Moreeni 98,4 MHz

Rikosoikeuden emeritaprofessori: kuubalaisten tuomiot perusteltuja

Viidelle kuubalaiselle lentopalloilijalle langetetut tuomiot eivät ole asiantuntijoiden mukaan liian ankaria. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tekijät tänään vankeuteen ja sakkoihin törkeästä raiskauksesta.

Lakikirjat

Tuomittujen vankeusrangaistukset ovat kolmesta ja puolesta vuodesta viiteen vuoteen. (Kuva: Emilia Anundi)

Rikosoikeuden emeritaprofessori Terttu Utriaisen mukaan kuubalaisten lentopalloilijoiden tuomiot ovat perusteltuja. Utriainen sanoo, että teossa on useita törkeän raiskauksen piirteitä.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen taas sanoo Aamulehdelle, että vankeusrangaistukset ovat pidempiä, kuin mitä samalla rikosnimikkeellä on keskimäärin tuomittu. Hän on kuitenkaan pidä tuomioita liian ankarina.

Heinäkuisen raiskauksen tekijöistä viisi tuomittiin tänään vankeuteen törkeästä raiskauksesta. Pisimmät tuomiot ovat viisi vuotta vankeutta ja lisäksi tekijät tuomittiin maksamaan 24 000 euroa vahingonkorvauksia uhrille.

Toimittaja: Sandra Järvenpää