Toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen: ”Hyödynnän yliopiston oppeja vielä tänäkin päivänä” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen yliopiston avajaisiin oli tänä vuonna kutsuttu 20–30 vuotta sitten valmistuneita alumneja. Yksi heistä oli Kalevala-korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen, joka kehuu alumnitoiminnan virkistyneen valtavasti.

Kaksi naista ja mies keskustelevat radiohaastattelussa.

Riitta Huuhtanen muistelee karismaattisia luennoitsijoita ja hauskoja opiskelijabileitä. (Kuva: Juho Kankaanpää)

Riitta Huuhtanen muistelee opiskeluaikaansa Tampereen yliopistossa lämmöllä. Lisäksi alumnitoiminta on Huuhtasen mukaan virkistynyt valtavasti ja heihin pidetään yhteyttä. Hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1988.

”Opiskeluaikaan kuului paljon opintoja, mutta myös hauskanpitoa. Hyvien muistojen lisäksi mieleen on jäänyt paljon asiaa luennoista. Meillä oli kauppatieteissä hyvin karismaattisia luennoitsijoita, joiden oppeja hyödynnän vielä tänäkin päivänä”, Huuhtanen kertoo.

Bileitä oli riittävästi, ja Huuhtanen onkin suorittanut historian ensimmäisen Kauppakadun approbaturin laudatur-arvosanoin.

”Lisäksi boomarit, joihin itsekin kuuluin, järjestivät tuolloin Saunankannon maailmanmestaruuskisat. Saunaa kannettiin yötä päivää 2–3 vuorokautta”, Huuhtanen kertoo.

Takaraja valmistumiselle

Pankkialan työ vei Huuhtasen hetkeksi mennessään vuonna 1986, mutta hän sai kuitenkin vapaata töistä, teki gradunsa valmiiksi ja valmistui vuonna 1988.

”90-luvun alussa tuli kuitenkin pankkikriisi, jonka myötä päädyin vähittäiskauppa-alalle. Sillä tiellä olen edelleen. Kalevala-korussa työskentelin ensin myynti- ja markkinointijohtajana ja näissä toimitusjohtajan tehtävissä olen ollut vuodesta 2012”, Huuhtanen kertoo.

Huuhtanen neuvoo uusia opiskelijoita asettamaan selkeän takarajan valmistumiselle ja menemään systemaattisesti sitä kohti.

”Täytyy kuitenkin muistaa myös elää sitä matkaa ja tietysti osallistua opiskelijarientoihin”, Huuhtanen sanoo.

Toimittaja: Teresia Jokinen