Räppääminen voi antaa äänen hiljaisille | Radio Moreeni 98,4 MHz

Räppääminen voi antaa äänen hiljaisille

Marleena Arianna on mimmiräpin tienraivaaja. Hänelle räppääminen on keino selviytyä siitä, että elää itse osana ongelmaista systeemiä. Marleena rohkaisee muitakin naisia astumaan lavoille: räppääminen voisi antaa äänen niille, joilla sitä ei ole.

Marleena Arianna (kuva Emilia Anundi)

Marleena Arianna on miesvaltaisella alalla edelleen poikkeus. (Kuva: Emilia Anundi)

Marleena Arianna teki ensimmäisen biisinsä kymmenen vuotta sitten. Räppääminen oli Etelä-Pohjanmaalla Nurmossa kasvaneelle nuorelle vastakulttuuria ja keino purkaa teiniangstia.

Nykyisin tyyliksi on vakiintunut tummasävyinen yhteiskuntakritiikki, jota kuulee suomiräpissä harvoin. Riimit käsittelevät ihmisten eriarvoisuutta, ympäristöhuolia ja yleistä maailmantuhoa. Musiikin tekeminen on Marleena Ariannalle nöyrtymistä sen edessä, että on itse osa vahingollista systeemiä ja myös pyrkimyksiä vaikuttaa asioihin.

Lotta Jokitalo tapaa Marleena Ariannan Minun radio -ohjelmassa 30.9.2016