Radio on lähellä jokaista suomalaista | Radio Moreeni 98,4 MHz

Radio on lähellä jokaista suomalaista

Suomalaiset ovat vahvasti radiokansaa. Finnpanelin kansallisen radiotutkimuksen mukaan lähes jokainen suomalainen kuuntelee radiota viikoittain.

Suomalaisista 94 prosenttia kuuntelee radiota joka viikko ja kolme neljästä suomalaisesta päivittäin. Finnpanelin radiotutkimuksesta kertoo STT. Suomalaiset käyttävät radion kuuntelemiseen keskimäärin 3 tuntia päivässä. Ylen Radio Suomi kerää edelleen eniten kuulijoita. Sen kuuntelumäärä on noin 30 prosenttia kokonaiskuuntelusta. Ylen radiokanavilla on yhdessä suurimmat kuunteluajat. Radio Suomipop on puolestaan kuunnelluin kaupallinen radiokanava.

Yle Tampereen vastaavan tuottajan Katja Laineen mielestä radio on suomalaisille todella tärkeä kanava.
”Radio tulee ihmistä lähelle, ja kuuntelija saa itse kuvittaa kuulemansa. Radio yhdistää myös sukupolvia”, Katja Laine sanoo.

Toimittaja: Ira Mellberg