Radio Moreenissa alkaa uusi podcast-sarja: Mieli aalloilla puhuu mielenterveydestä arkipäiväisesti | Radio Moreeni 98,4 MHz

Radio Moreenissa alkaa uusi podcast-sarja: Mieli aalloilla puhuu mielenterveydestä arkipäiväisesti

Mistä puhumme, kun puhumme mielenterveydestä? Miten mielenterveys eroaa mielen sairaudesta? Mieli aalloilla -podcastissa käsitellään vaikeitakin asioita arkipäiväisesti ja rennosti.

Mieli_PaulajaPolina

Kriisityöntekijät Paula Toukonen (vas.) ja Polina Forsman juttelevat Mieli aalloilla -sarjassa muun muassa alan ammattilaisten kanssa. (Kuva: Sonja Sievers)

Tampereen mielenterveysseuran toimittama podcast-sarja aloittaa Radio Moreenissa keskiviikkona 7. lokakuuta. Tämän viikon lauantaina 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää, ja viikko on MIELI Suomen mielenterveys ry:n kampanjaviikko, jonka teemana on kuuntelemisen merkitys.

Mieli aalloilla -podcastissa puhutaan mielenterveydestä arkipäiväisesti ja rennosti, mutta vaikeitakaan asioita kaihtamatta. Keskustelu aaltoilee mielenterveysteeman kannattelemana.

Ajatukset ja tunteet aaltoilevat

Podcast-sarjan aiheita ovat esimerkiksi mielenterveyden ja mielen sairauksien erot, trauma ja traumainformoitu kohtaaminen. Eri ohjelmissa pohditaan niin alan ammattilaisten kuin opiskelijoidenkin kanssa esimerkiksi sitä, milloin on hyvä hakea apua, mitä itse voi tehdä oman mielenterveyden hyväksi ja koska on oikea hetki hakea apua.

Sarjassa vieraiden kanssa juttelevat ainakin kriisityöntekijät Polina Forsman ja Paula Toukonen, mahdollisesti joku muukin. Ohjelman tekijöissä yhdistyy uteliaisuus elämään, työ kriisityön parissa sekä toimittajatausta.

”Mieli aalloilla -nimi kuvastaa sitä, että ajatuksemme ja tunteemme aaltoilevat meissä. Joskus on tyynempää, joskus myrskyisempää. Välillä synkkää ja joskus aurinkoista. Joskus taas kaikkea siltä väliltä”, Paula Toukonen ja Polina Forsman sanovat.

”Sarjan tarkoituksena on lisätä tietoa mielenterveydestä ja osoittaa, että asioista saa ja pitää puhua. Haluamme myös lisätä toivoa”, ohjelman tekijät pohtivat.

Uusi jakso aina keskiviikkoisin

Ensimmäinen Mieli aalloilla -podcast kuullaan Radio Moreenissa keskiviikkona 7.10. klo 13.40. Silloin pohditaan, mitä on mielen terveys ja sairaus. Paula Toukosen vieraana on psykologian tohtori Esa Nordling.

Ensimmäinen jakso uusitaan torstaiaamuna klo 9.18 ja uudelleen sunnuntaina. Myös seuraavat jaksot kuullaan Radio Moreenissa keskiviikkoisin ja uusintoina torstaisin ja sunnuntaisin. Niitä voi myös kuunnella itselle sopivimpaan aikaan Radio Moreenin Soundcloudissa, jossa ensimmäinen jakso ilmestyy keskiviikkona.

  • Tampereen yliopisto
  • Kuuntele lähetystä

  • Osastot

  • Arkisto


  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4

  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4
  • Tampereen yliopisto Kalevantie 4