Radio Moreenin syksyn ohjelmisto pui kestävää kehitystä, koronavirusta ja journalismia – tarjolla sekä suoraa lähetystä että podcasteja | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kestävän kehityksen teemat ovat laajasti Radio Moreenin syksyn podcast-tarjonnassa. Lisäksi radiotaajuudella kuullaan alkusyksyn aikana kiinnostavia keskusteluja muun muassa journalismista ja koronaviruksesta. Marraskuussa jatkoa saa toimittajaopiskelijoiden Metso TALK.

Johtamisen ja talouden tiedekunnan opiskelijoista koostuvan Johto ry:n podcast avaa kestävän kehityksen teemoja.

Radio Moreenin syksyn ohjelmakausi käynnistyy yliopiston lukuvuoden avajaisten myötä syyskuun toisella viikolla. Vanhojen ohjelmien lisäksi tarjontaan mahtuu myös uusia tulokkaita.

Tiistai-iltapäivässä kuullaan asiaa kestävästä kehityksestä. Johtajuussymposium-podcast ruotii aihepiiriin liittyviä ajankohtaisia puheenaiheita. Tätä podcastia toimittaa kansainvälisen politiikan opiskelija Juulia Järvenpää ja muut Johto ry:n tekijät, jotka ovat Johtamisen ja talouden tiedekunnan opiskelijoista.

Tampereen yliopistossa syyskuun 9. päivä järjestettävän Johtajuussymposiumin teemoja nostavat esiin myös Tutkijan taajuudella -podcastin uudet jaksot. Toimittaja Pia Sivusen toimittamat ohjelmat kuullaan radiotaajuudella niin ikään tiistai-iltapäivisin, ja ne löytyvät myös Soundcloudista.

Journalismin iltapäivä ja Metso TALK jatkavat keskustelua

Suorat Journalismin iltapäivä -keskustelut jatkuvat keskiviikkoiltapäivissä. Journalistiikan työelämäprofessorin Reetta Rädyn johdolla puhutaan keskiviikkona 9. syyskuuta ympäristökriiseistä ja tekoälystä. Viikkoa myöhemmin keskiviikkona 16. syyskuuta keskustelusarjan viimeisessä ohjelmassa aiheena on mediatyöläisen muuttuvat arki ja lifestyle-journalismi.

Metso TALK -keskustelut jatkuvat marraskuussa. Viime marraskuussa digitalisaatiosta olivat puhumassa Aleksi Neuvonen ja Tiina Raevaara. Toimittajina Lala Ylitalo (vas.) ja Sanni Laine.

Marraskuussa Moreenin taajuudella kuullaan jälleen kolme Metso TALK -keskustelua. Tämän syksyn aiheina ovat sananvapaus, tabut ja taiteen vapaus.

Journalistiikan opiskelijat juontavat keskiviikkoiltaisin 4.11. alkaen suoria Metso TALK -lähetyksiä, ja vieraiksi on kutsuttu edellissyksyistä tuttuun tapaan kirjailijoita, toimittajia ja tutkijoita.

Yhteistyötä Ylen kanssa ja luentoja laidasta laitaan

Syyskuun puolivälistä alkaen Radio Moreenin taajuudella kuullaan Tampereen kesäyliopiston järjestämiä Ikääntyvien yliopiston luentoja tiistaisin klo 10.15 ja uusinta kuullaan saman viikon sunnuntaina klo 14. Ensimmäisen luennon aiheena on Patriarkkojen ja oligarkkien Venäjä. Aiheesta luennoi suurlähettiläs Rene Nyberg. Tämä luento lähetetään Radio Moreenissa poikkeuksellisesti vain sunnuntain luentopaikalla 20.9. klo 14.

Ikääntyvien yliopiston kanssa sunnuntain luentopaikalla vuorottelee Alusta-verkkojulkaisun Seurannassa-sarja, jossa Tampereen yliopiston asiantuntijat keskustelevat koronan yhteiskunnallisista vaikutuksista.

Maanantai-iltapäivissä Radio Moreeni lähettää Ylen kanssa yhteistyössä tehtyjä Kuusi kuvaa -ohjelmia. Syksyn ensimmäisessä ohjelmassa tavataan teatteriohjaaja Jotaarkka Pennanen, joka kertoo elämästään kuuden tärkeän valokuvan avulla. Ohjelman toimittaa Ritva Alpola, Radio Moreenin pitkäaikainen toimittaja. Lisäksi näitä ohjelmia tekevät toimittajaopiskelijat.

Torstaisin ja perjantaisin klo 14-15 Radio Moreenin suora Verstas-lähetys puhuu kiinnostavista ajankohtaisaiheista.

Ohjelmakaavio pysyy ennallaan

Näiden ohjelmanostojen lisäksi Moreenissa jatkavat tutut puhe- ja musiikkiohjelmat. Moreeni ohjelmakaavio uudistui tammikuussa niin, että iltapäivissä on enemmän tilaa podcasteille.

Arkisin iltapäivissä kuullaan puhetta ja iltaisin musiikki valtaa taajuuden klo 17 lähtien. Aamuihin on koottu herättävä kokonaisuus tuoreita ohjelmauusintoja. Torstaisin ja perjantaisin ajankohtaisia asioita ruotii suora Verstas-ajankohtaismakasiini.

Kerran kuussa maanantai-iltaisin taajuudella kuullaan jatkossakin Tampereen kaupunginvaltuuston kokous ja sunnuntaiaamuisin Tuomiokirkon jumalanpalvelus.