Radio Moreenin kevään ohjelmissa ihmetellään aivoja ja puhutaan tieteestä kansantajuisesti – myös ohjelmakaavio uudistuu | Radio Moreeni 98,4 MHz

Voiko musiikin nähdä väreinä tai maistaa makuina? Synestesiaan ja muihin aivotoiminnan kummallisuuksiin perehdytään Radio Moreenin uudessa Aivocast-podcastissa. Uusien ohjelmien lisäksi arkipäivien lähetyksiin tuo uutta ilmettä ohjelmakaavion uudistus.

Radio Moreenissa aloittaa kevätkaudella tukku uusia, kiinnostavia asia- ja kulttuuriohjelmia. Suuri osa niistä on julkaistu myös podcasteina.

Radio Moreenin ohjelmakaavio on uudistunut kevätkaudelle. Lähetyksissä kuullaan aiempaa enemmän podcasteja.

Maanantaisin kuultava Aivocast on podcast aivoista ja ajattelusta. Toimittajat Jenna Lahti ja Hanne Vuorela pähkäilevät muun muassa unien, synestesian ja multitaskaamisen ihmeellisten maailmojen äärellä.

Aivocastin ajatuksena on keskustella aiheesta aina ensin omakohtaisten kokemusten ja ennakkoluulojen kautta. Jokaisessa jaksossa puheenvuoron saa myös asiantuntija.

Jenna Lahti on äänessä myös perjantai-iltapäivissä, jolloin kuullaan Nuoruuden anatomia -podcastia. Jenna pohtii tässä podcastissa pinnalla olevia ilmiöitä nuoren aikuisen näkökulmasta. Jaksoissa pohditaan muun muassa ystävyys- ja parisuhteiden plussia sekä miinuksia.

Kasvatustieteistä kansantajuisesti ja kulttuuria muumioiden näkökulmasta

Tiistaina kello 13 Teoriassa kyllä -ohjelmassa avataan kasvatustieteellisiä teorioita. Kansantajuisissa keskusteluissa Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan tutkijat yhdistävät teoriaa käytäntöön. Ohjelmasarjaa toimittaa Raisa Harju-Autti.

Torstai-iltapäivässä Kulttuurimuumiot ruotivat musiikkia, taidetta ja kulttuuria. Toimittaja Antti Haavisto ja musiikintutkija Antti Oksa pohtivat muun muassa, miten ikääntyä tyylikkäästi nuoruutta ihannoivassa popkulttuurissa, miten imago luodaan ja miksi radiot soittavat eilispäivän hittejä.

Radio Moreenin uudistuneessa ohjelmakaaviossa puheohjelmat on koottu iltapäivään (klo 13-15). Uusintoja kuullaan aamuisin klo 9 alkaen. Ajankohtaismakasiini Verstas kuullaan jatkossa torstaisin ja perjantaisin klo 14. Moreenin illat on edelleenkin omistettu musiikkiohjelmille. Ohjelmatiedot löydät täältä.