Pyöräilijät pujottelevat työmaa-aitojen seassa Tampereen keskustassa – ongelmapaikoista saa valittaa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Tampereen keskustassa polkupyörällä liikkuminen on tällä hetkellä melkoinen temppurata. Kannattaako poikkeustilanteesta valittaa, vai onko tietyömailla pujotteluun vain sopeuduttava?

Tampereen keskustassa pyöräileminen on tällä hetkellä poukkoilua ja pujottelua työmaa-aitojen keskellä.

Tampereen kaupunki saa palautetta tietyömaaviidakkoa koskien, erityisesti sosiaalisen median välityksellä. Liikenneinsinööri Timo Seimelä vakuuttaa, että kaupunki ottaa palautetta vastaan: Tietyömaa-asioista kannattaa antaa palautetta järjestelmän kautta, sillä välttämättä tieto yksittäisten liikennemerkkien tai opasteiden puuttumisesta ei aina löydä perille asti.

Kuva: Hanne Vuorela

”Katujen kunnossapidon palautejärjestelmän kautta voi antaa palautetta myös tietyömaista,” Seimelä vinkkaa.

Kaupunki pyrkii Seimelän mukaan parantamaan viestintäänsä tietyömaista koko ajan tehokkaammaksi. Tietoa katutöistä löytyy jo reaaliajassa kaupungin nettisivuilta.

Parhaillaan vietettävän pyöräilyviikon teemana on Pyörällä kauppaan. Tampereen polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Minna Takala kertoo, että pyörällä kauppaan pääsy ei ole Tampereella niinkään varsinainen ongelma, vaan vaikeudet alkavat usein vasta kaupan pihassa.

Takala kertoo, että kauppojen pyöräpysäköintipaikat on usein huonosti merkittyjä.  Pyörätelineistä löytyy parannettavaa, eikä säilytys telineessä ole välttämättä paras vaihtoehto, jos pyörä on kallis.

”Bonusta olisi, jos parkkihalliin pääsisi myös pyörällä,” Minna Takala toivoo.

Toimittaja: Hanne Vuorela