Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvanut | Radio Moreeni 98,4 MHz

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä kasvanut

Pirkanmaalla työttömiä työnhakijoita on yli 600 enemmän kuin viime vuonna.

Kokonaisuudessa työttömiä työnhakijoita oli tämän vuoden alussa Pirkanmaalla yhteensä 38 769 henkilöä. Työttömyysaste oli 15,9, joka oli valtakunnallista keskiarvoa suurempi. Pirkanmaan kunnista suurin työttömyysaste oli Tampereella, jossa luku oli 18.4 prosenttia. Rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen suurimpia haasteita.

Pirkanmaan maakuntajohtaja Esa Halmeen mielestä luvut ovat edelleen sietämättömän korkeita.

”Merkkejä työllisyyden noususta on ollut, mutta korjaantuminen on erittäin hidasta”.

Halme huomauttaa, että maakunnan kokoon nähden Pirkanmaalla on vähemmän vakituisia ja niin sanotusti varmoja työpaikkoja kuin monella muulla paikkakunnalla. Halmeen mukaan mitään dramaattista muutosta työllisyysluvuissa ei ole ensi vuoteen mennessä odotettavissa.

Henna Korkala